Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- یک نشریه آمریکایی درحالی با انتشار گزارشی از احتمال وقوع جنگ جهانی سوم در پنج منطقه در سال جدید میلادی سخن گفته که در سه مورد از پنج مورد همواره آمریکا یک پای ثابت درگیری هاست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از نشریه آمریکایی نشنال اینترست، سیاست خارجی دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا با اسلاف وی تفاوت‌های بسیاری دارد و احتمالا نقطه اصلی منازعه در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این مرحله، ممکن است چند بحران نه تنها بر این انتخابات تاثیرگذار باشد، ‌بلکه درگیری گسترده‌تر جهانی را رقم بزند.
نشنال اینترست فهرستی از پنج منطقه احتمالی برای آغاز جنگ جهانی سوم در سال 2020 را بدین شرح اعلام کرده است:

ترکیه و آمریکا
تنش بین ترکیه و آمریکا در سال گذشته شدت یافته است. تنش از آنجا بالا گرفت که آمریکا به طور غیر منتظره‌ای به ترکیه برای پاکسازی مناطق مرزی سوریه از کردهای تحت حمایت واشنگتن چراغ سبز نشان داد و بلافاصله آنکارا را تهدید به تحریم کرد.
اما زرادخانه‌ای از تسلیحات هسته‌ای آمریکا در پایگاه نیروی هوایی اینجرلیک باقی است. برخی اشاره‌های رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه حاکی است که وی آرمان‌هایی برای کشورش دارد که می‌تواند بلندپروازی‌های هسته‌ای را دربرگیرد.
سطح مناسبات دو طرف تا حدی نزول کرد که برخی از آینده ائتلاف ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) به وحشت افتادند.
انتظار نمی‌رود که اردوغان درصدد دستیابی به این نوع سلاح برآید و حتی اگر این کار را انجام دهد، بعید است که ترکیه در هر زمان معقول، تضمین‌های مربوط به استفاده از کلاهک‌های هسته ای را زیر پا گذارد.
اما اردوغان چندان شهرتی به مجزا کردن موضوعات ندارد و این احتمال می‌رود که ارتباط این مساله با مشکلات دیگر، واشنگتن و آنکارا را به ‌هر مسیری سوق دهد.

کشمیر؛ هند و پاکستان
طی یک دهه گذشته، جنگ قدرت بین هند و پاکستان افزایش یافته، حتی با وجودی که اسلام آباد درصدد رفع این شکاف با سلاح هسته‌ای برآمده است.
با وجود این مساله، تنش بین دو رقیب در سطح پایینی باقی ماند، تا اینکه نارندرا مودی نخست وزیر هند گام‌هایی در جهت کاهش خود مختاری کشمیر و تغییر سیاست‌های مربوط به شهروندی برداشت. این مسائل، ناآرامی‌هایی را در هند رقم زد و تنش‌های دیرینه بین دهلی و اسلام‌آباد را برجسته کرد.
اختلالات داخلی بیشتر در هند این پیام را به پاکستان می‌دهد که از امکان و حتی مسوولیت مداخله برخوردار است. هرچند بعید است اقدام نظامی متعارفی روی دهد، اما احتمال حملات تروریستی در کشمیر وجود دارد. در صورت وقوع این حملات، مودی خود را در جایگاه پاسخگویی می‌یابد که به تشدید تنش می‌انجامد و دو کشور را در آستانه درگیری‌های جدی‌تر قرار می‌دهد. با توجه به موقعیت چین و مناسبات رو به رشد دهلی و واشنگتن، این نوع درگیری می‌تواند تاثیرات فاجعه بار بین‌المللی داشته باشد.

شبه جزیره کره/ آمریکا و کره شمالی
یک سال پیش، این امید وجود داشت که مذاکرات بین آمریکا و کره شمالی در کاهش دائمی تنش‌ها در شبه جزیره کره، موفقیت آمیز باشد.
متاسفانه، ‌وجود مشکلاتی در اوضاع داخلی دو کشور در کنار یک معمای راهبردی، مانع از توافق دو طرف شد. تنش بین دو کشور به سطح بالایی از سال 2017 رسید و انتخابات آتی آمریکا می‌تواند این مناسبات را تا حدی بیشتر به خطر اندازد.
دولت ترامپ به انعقاد توافق با کره شمالی برای بهبود چشم انداز انتخاباتی‌اش امیدوار است. اما کره شمالی علاقه‌ای به طرح‌های پیشنهادی ترامپ ندارد.
اگر کره شمالی تصمیم به آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیما یا بدتر از آن، آزمایش هسته‌ای بگیرد، ممکن است دولت ترامپ لزوم مداخله زورمندانه را ترجیح دهد.

دریای جنوب چین / مناقشه آمریکا و چین
مناسبات آمریکا و چین در نقطه بی ثباتی قرار دارد. به نظر می‌رسد توافق تجاری بین دو کشور بخشی از تنش را فرو نشاند، اما اجرای آن همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
در این میان، مشکلات اقتصادی در چین بخشی از برنامه ساخت و ساز دریایی این کشور را محدود کرده، همانطور که بودجه دفاعی آمریکا از شدت بلندپروازی‌های این کشور در زمینه کشتی سازی کاسته است.
از سویی، چین با پشتکار در جهت تضمین روابطش با روسیه کوشیده، در حالی که آمریکا مجادلاتی با کره جنوبی و ژاپن دو متحد نزدیکش در منطقه داشته است.
در چنین شرایطی، بعید است کشوری خطر جنگ را پذیرا باشد. اما ترامپ بخش زیادی از دوران ریاست جمهوری خود را صرف رویارویی با چین کرده و ممکن است به تشدید اوضاع در سال پیش رو اغوا شود.
هر 2 کشور چین و آمریکا از محرک‌هایی برای تشدید اوضاع دیپلماتیک و اقتصادی برخوردارند که می‌تواند به رویارویی نظامی در مناطقی چون دریای جنوب یا شرق چین منتهی شود.

ایران و رژیم صهیونیستی
نشنال اینترست در ادامه این گزارش نوشته ایران و اسرائیل جنگی کم شدت را در سراسر خاورمیانه به راه انداخته‌اند.
رژیم صهیونیستی بی صدا گام‌هایی برای تشکیل ائتلافی ضد ایرانی در سطح دیپلماتیک برداشته و ایران در زمینه برقراری روابط بهتر با شبه نظامیان سرمایه‌گذاری کرده است.
نشنال اینترست مدعی شده که چنانچه ایران برنامه هسته‌ای خود را دوباره فعال کند یا تصمیم به تادیب عربستان گیرد، رژیم صهیونیستی ممکن است برای ورود به تهاجماتی گسترده‌تر یا حملاتی مستقیم به ایران وسوسه شود.
این رویارویی، تبعات گسترده‌تری دارد، عرضه نفت جهانی را تهدید می‌کند و آمریکا یا روسیه را به مداخله تحریک خواهد کرد.
این نشریه آمریکایی در پایان این گزارش نوشته که احتمال آتش افروزی جهانی در سال 2020 اندک است. همه منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و درک بهتری از مسیر سیاست این کشور برای چهار سال آینده هستند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جنگ جهانی سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۸۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه/ هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی

بین الملل تابناک: وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه، هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم، وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید، افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی و اعلام حمایت تمام قد بشار اسد از فلسطین و مقاومت از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه

«ضیف الله الشامی» وزیر اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن شنبه شب گزارش داد: عملیات در دریای مدیترانه بزودی آغاز خواهد شد و منطقه برای عملیات به دقت رصد می شود.

 الشامی به المیادین گفت: هدفی که آغاز کردیم آن است که جنگ غزه پایان یابد محاصره مردم منطقه به پایان برسد.

وی افزود: هر سلاحی که دشمن استفاده می‌کند ما به سرعت برای غلبه بر توان نظامی دشمن در صدد توسعه پدافند آن هستیم.

الشامی افزود: شمار جنگجویان آماده برای ورود به جنگ به دو میلیون رزمنده می‌رسد.

هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم

 مجارستان بعنوان یکی از کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد چنانچه یکی از کشورهای هم پیمان در این ائتلاف نظامی مستقیما خود را درگیر جنگ اوکراین کند، آنگاه جهان شاهد وقوع یک جنگ جهانی جدید خواهد بود.

تارنمای هفته نامه آمریکایی «نیوزویک» با انتشار این خبر نوشت: «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان در جریان مراسمی که توسط حزب حاکم «اتحاد مدنی فیدز-مجارستان» (Fidesz-Hungarian Civic Alliance) برگزار شد، نسبت به افزایش دخالت کشورهای عضو ناتو در جنگ روسیه و اوکراین هشدار داد.

وزیر امورخارجه مجارستان در باره این هشدار گفت: اگر تنها یک کشور اروپایی (عضو ناتو) هم درگیر این جنگ (اوکراین) شود، زمینه ساز خطر بروز جنگ جهانی می شود چراکه این کشور، قطعا یک کشور ناتو خواهد بود.

سیارتو افزود: اگر یکی از کشورهای عضو ناتو بطور مستقیم وارد درگیری با روسیه شود، پیامد آن بطور اجتناب ناپذیری یک جنگ جهانی جدید خواهد بود.

نیوزویک نوشت: ماده پنج پیمان ناتو تصریح می کند که حمله نظامی به یکی از اعضای ناتو به منزله حمله به تمامی کشورهای عضو آن تلقی می شود.

وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید

پلیس واشنگتن دی‌سی اعلام کرد فردی که خودروی او به موانع امنیتی اطراف کاخ سفید برخورد کرده بود، کشته شده است.

براساس اعلام دپارتمان پلیس واشنگتن، واحدهای گشتی این دپارتمان دیشب در تقاطع خیابان‌ (پانزدهم و پنسیلوانیا) در نزدیکی کاخ سفید گزارش تصادف دریافت و پس از حضور در محل حادثه، جسد یک نفر را پیدا کردند.

هنوز جزئیات دیگری درباره این حادثه، علت یا انگیزه احتمالی آن مخابره نشده است.

افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی

وزارت خارجه کره جنوبی سطح هشدار خود را در پنج سفارتخانه و کنسولگری در دنیا در پی آنچه «توطئه کره شمالی برای انجام حملات تروریستی علیه مقام‌های سئول و شهروندان کره جنوبی ساکن خارج کشور» خوانده شده، افزایش داده است.

 سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی اعلام کرد اخیرا نشانه‌های متعددی یافته مبنی بر اینکه کره شمالی در حال آماده سازی برای حملات «تروریستی» علیه کارمندان سفارت یا شهروندان کره جنوبی در چند کشور از جمله چین، جنوب شرق آسیا و غرب آسیاست.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، پنج مکان از جمله سفارتخانه‌های کره جنوبی در کامبوج، لائوس و ویتنام به همراه کنسولگری‌های این کشور در ولادیووستوک در روسیه و «شنیانگ» در چین به عنوان اهداف احتمالی مشخص شده‌اند.

وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «کره شمالی مامورانی را به این کشورها اعزام کرده تا نظارت بر سفارت‌های کره جنوبی را گسترش دهند و همچنین در فعالیت‌های خاصی مانند جست‌وجوی شهروندان کره جنوبی به عنوان اهداف بالقوه تروریستی شرکت می‌کند.»

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که سطح هشدار تروریسم در پنج سفارتخانه و کنسولگری از «توجه» به «هشدار» افزایش یافته است، که دومین سطح بالا در سیستم چهار سطحی کره جنوبی است که نشان می‌دهد احتمال افزایش یک حمله وجود دارد.

در بیانیه وزارت خارجه کره جنوبی آمده که مرکز ملی مبارزه با تروریسم کره جنوبی روز پنجشنبه جلسه‌ای را برای بحث درباره راهبردهایی با هدف حفاظت از اماکن دیپلماتیک و پرسنل این کشور تشکیل داد.

اعلام حمایت تمام قد بشار اسد از فلسطین و مقاومت

ئیس جمهوری سوریه بر حمایت تمام قد از فلسطین و مقاومت تاکید و اعلام کرد که موضع این کشور در قبال مقاومت، نه تنها تغییر نخواهد کرد، بلکه راسخ تر نیز خواهد شد.

به گزارش المیادین، «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه با اشاره به راسخ تر شدن موضع سوریه در قبال مقاومت، از حمایت بی دریغ کشورش از فلسطینیان خبر داد.

وی بر ثبات موضع کشورش در قبال موضوع فلسطین و مقاومت با وجود شرایطی که سوریه پشت سرگذاشته است، تاکید کرد.

بشار اسد با اشاره به اینکه موضع سوریه در قبال مساله فلسطین از سال ۱۹۴۸ (شکل گیری رژیم جعلی اسرائیل) ثابت بوده، به نبود تزلزل در موضع دمشق با وجود شرایطی که با آن رو به رو بوده است، پرداخت.

رئیس جمهوری سوریه اعلام کرد که در حد توان و بدون درنگ از هیچ اقدامی در حمایت از فلسطینیان یا مقاومت علیه رژیم صهیونیستی دریغ نخواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه موضع دمشق در قبال مقامت دچار کوچکترین خللی نشده است، افزود: موضع ما در قبال مقاومت به عنوان یک مفهوم یا عمل، نه تنها تغییر نخواهد کرد، بلکه راسخ تر نیز خواهد شد.

بشار اسد ادامه داد: روند تحولات ثابت کرده، هرکسی تصمیمی ندارد، امیدی هم به آینده ندارد و هر که قدرتی ندارد، در این جهان جایی ندارد و هر آنکه از کشورش دفاع نکند، اساسا لیاقت وطن را ندارد. سوریه امروز عقب نخواهد نشست، زیرا موضع اساسی تغییری نکرده و دشمن همان بوده و تغییری نکرده است. تنها تغییر، تحولات و رویدادهای بیرونی است.

وی گفت: جانبداری کورکورانه کشورهای غربی از صهیونیست‌ها، موضوع جدیدی نیست. تا زمانی که وضعیت تغییر نکند و حقوق فلسطینی‌ها و سوری‌ها به دست نیاید، هیچ چیزی موضع ما را حتی به اندازه جابجا کردن یک تار مو تغییر نخواهد داد.

رئیس جمهوری سوریه اضافه کرد: تسلیم شدن، احساس کاذب امنیت و شاید قدرت و گاهی موجودیت می‌دهد، اما به محض اینکه ماموریت لازم انجام شد، افراد و کشورها کنار گذاشته می‌شوند و هنگامی که این واقعه رخ دهد، مفهومش ویرانی و زوال کشورها است.

 

دیگر خبرها

  • شوک به کشتی جهان؛ احتمال بازگشت تیلور
  • شوک به کشتی جهان؛ احتمال بازگشت تیلور و محرومیت بروکس
  • تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • احتمال حضور رونالدو و مسی در یک تیم قوت گرفت
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه/ هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی
  • هشدار مجارستان برای احتمال وقوع جنگ جهانی سوم
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است