Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا-ريچارد هاس، رئيس انديشکده آمريکايي شوراي روابط خارجي، به يک شبکه آمريکايي گفت که ايران محتمل ترين صحنه براي وقوع يک جنگ بزرگ در سال جديد ميلادي خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از شوراي روابط خارجي در اين اواخر، از ميان کارشناسان برجسته روابط بين الملل، هاس تقريبا تنها کسي بوده که درباره قرار گرفتن نظم جهاني در مرحله گذار هشدار هايي داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او معتقد است که اين نظم، به ويژه در غرب، بار ديگر در معرض يک آزمون مهم تاريخي قرار گرفته است. چنين هشدارهايي که عموما متاثر از «آشفتگي در اروپا» و نيز روي کار آمدن دونالد ترامپ در آمريکا است، جنبه اي کاملا بدبينانه دارند. گذاري که هاس از آن سخن مي گويد، گذار به يک مرحله طلايي نيست، بلکه غوطه ور شدن در هرج ومرج و بي ثباتي است. تحولاتي که در ماه هاي اخير در اروپا رخ داده، به خصوص جنبش جليقه زرد هاي فرانسه، سهم بسزايي در شکل گيري هشدار هاي بدبينانه هاس دارند. او در يکي از نوشته هايش، تحولات اروپا را به طور تلويحي، باطل کننده نظريه «پايان تاريخ» فرانسيس فوکوياما، دانشمند مسائل سياسي دانسته است. در ادامه اين بدبيني ها، هاس اخيرا طي گفت وگويي با شبکه «ام اس ان بي سي» آمريکا مدعي شده که ايران محتمل ترين مکان وقوع يک جنگ بزرگ در سال 2019 خواهد بود. هاس در اين گفت وگو به وضعيت خاورميانه پرداخت و گفت: «يکي از قوانين بنيادين خاورميانه اين است که امور قبل از اينکه از اين هم بدتر شود، بايد بدتر شود. معتقدم که ما اين را خواهيم ديد. اگر بخواهم در سال 2019 يک شرط بندي کنم - مبني بر اينکه در جايي در جهان ممکن است يک جنگ جدي اتفاق بيفتد- آنجا، کره شمالي نخواهد بود. درياي جنوب چين هم نخواهد بود. هرگز نمي دانيد که آقاي پوتين در اوکراين چه کاري خواهد کرد. اما من روي ايران شرط مي بندم.»
موشک‌هاي آمريکا به سمت ايران شليک شود (15%). ترامپ همچنان بر سياست تحريم ايران تأکيد دارد و هر چند تلاش‌هايش در اين زمينه به موفقيت کامل دست نيافته، اما به دليل هزينه‌هاي جنگ با ايران بعيد است وارد چنين معرکه‌اي هر چند به صورت محدود شود.

پيش‌بيني رژيم اسرائيل از جنگ بزرگ سال 2019
همچنين به گزارش مرکز مطالعات صهيونيستي نيتساو  دو عنصر اساسي نسبت به تنش‌هاي موجود در منطقه را تلاش حزب الله و سوريه براي توليد موشک در لبنان و سوريه با دقت بسيار بالا و همچنين تلاش‌هاي ايران براي تبديل سوريه به پايگاه پرتاب موشک ضد رژيم صهيونيستي مي‌داند و مدعي است که رژيم صهيونيستي اصرار دارد که وارد جنگ فراگير در منطقه نشود. اين ادعا در حالي مطرح شده است که رژيم اسرائيل از سال 2013 بالغ بر 130 حمله ضد سوريه انجام داده و تماميت ارضي اين کشور را نقض کرده  و اخيرا نيز حمله گسترده‌اي را ضد نوار غزه تدارک ديد که با شکست و عقب نشيني آنها مواجه شد.
ين مقاله در ادامه به سناريوهاي رژيم‌صهيونيستي براي تقابل با ايران اشاره کرده و مي‌نويسد که تل‌آويو در روند جنگ در سوريه يا لبنان احتمالا اقدام به آغاز حمله نظامي ضد ايران خواهد کرد تا بتواند ضربه‌اي را به قلب اين محور وارد کنند و به اين ترتيب در روند جنگ تاثير گذار باشد. بر اساس سناريوي اين مرکز صهيونيستي ايران نيز ممکن است عمليات هجومي خود ضد اسرائيل را از اراضي سوريه يا لبنان افزايش دهد. اين عمليات مي‌تواند به شکل عمليات نظامي مستقيم يا پرتاب موشک‌هاي گسترده يا حملات زميني ويران‌گر ضد اهداف نظامي اسرائيلي و زيرساخت هاي حساس و حياتي سرزمين‌هاي اشغالي صورت گيرد.

سناريوي جنگ منطقه‌اي
 بر اساس اين سناريو ممکن است جنگ منطقه‌اي ايجاد شود که علاوه بر طرف‌هايي که ذکر شد، شامل عربستان سعودي و امارات متحده عربي نيز باشد. براساس اين سناريو اسرائيل ممکن است در اين جنگ عمليات هجومي را ضد صنايع نفتي يا تاسيسات هسته‌اي در ايران انجام دهد و اين اقدام مورد تشويق يا حمايت لجستيک کشورهاي حاشيه خليج فارس قرار گيرد و ايران نيز موشک‌هاي خود را ضد سرزمين‌هاي اشغالي يا کشورهاي مذکور وارد عمل کند. اين اتفاق باعث افزايش تنش در منطقه شده و حتي احتمال مداخله نظامي آمريکا نيز مي‌رود.
اين مرکز مطالعاتي تاکيد دارد که ممکن است اسرائيل در شرايط کنوني بتواند تسليم واقعيت‌هاي منطقه‌اي شده و افزايش قدرت نظامي سوريه و متحدانش را بپذيرد. اما اين اتفاق باعث وقوع جنگي سخت‌تر در آينده مي‌شود. جنگي که به پيش‌بيني کارشناسان صهيونيست در سال 2025 واقع خواهد شد و احتمالا اسرائيل در آن زمان کارآيي سلاح هاي اتمي خود را نيز از دست خواهد داد، چرا که ممکن است يکي از طرف‌هاي محور متخاصم با اسرائيل نيز به چنين سلاح‌هايي دست پيدا کند.

سوريه تبديل به اتاق پُر از باروت شده است
انديشکده چتم هاوس نيز معتقد است منطقه‌اي که احتمالا مانند کبريتي در اتاق باروت عمل کرده و منجر به آغاز جنگي بزرگ‌بين شرق و غرب مي‌شود سوريه است.
هشت سال از جنگ سوريه گذشته است و حدود 500 هزار بي‌گناه از دنيا رفته اند. تنشها در اين منطقه افزايش يافته و غرب و روسيه هنوز به توافقي در رابطه با اختلافات سوريه نرسيده اند. پرواضح است که يک اشتباه توسط گروههاي مختلف متحد آمريکا يا روسيه مي‌تواند جنگ سرد فعلي را تبديل به جنگي گرم کند.
نويسنده مقاله معتقد است سه منطقه‌ شرق آسيا، خاورميانه و غرب روسيه و بالتيک از ساير مناطق بيشتر مستعد آغاز جنگ هستند. در واقع، اختلاف غرب(به خصوص امريکا و انگليس) با رئيس جمهور روسيه يعني ولاديميرپوتين و همچنين کشمکش ها در شبه جزيره کره و نيز بحران سوريه مي‌توانند منجر به جنگ در جهان و حتي آغاز جنگ جهاني سوم در سال 2019 شوند.

سناريوي جنگ جهاني ترامپ
دکتر گاردنر، بعد از اين سناريوي خوشبينانه، احتمال فروپاشي کامل توافق هسته‌اي را مطرح مي‌کند. در اين سناريو عربستان سعودي با قول مساعدت دولت ترامپ، درصدد ساخت تاسيسات هسته‌اي در اين کشور برخواهد آمد. محمدبن سلمان اخيرا درباره برنامه ساخت 7 پروژه استراتژيک هسته‌اي در عربستان خبر داده است. با اينکه آمريکا توصيه کرده است که عربستان تمام تاسيسات هسته‌اي و اورانيوم غني شده را از اين کشور بخرد، اين پادشاهي قصد دارد تا امکانات غني‌سازي را خود در داخل کشور بسازد. عربستان سعودي سال‌ها با ساخت چنين تاسيساتي فاصله دارد اما مي‌تواند از پاکستان ياري خواسته و زودتر به هدف برسد. در چنين شرايطي ترکيه و مصر نيز امکان دارد درصدد تهيه تسليحات هسته‌اي برآيند و کره شمالي که مي‌بيند نمي‌تواند به آمريکا اعتماد کند، مذاکرات هسته‌اي را بدون نتيجه به پايان برساند. با توجه به اين تحولات، ايران از توافق هسته‌اي خارج شده و شروع به غني‌سازي اورانيوم مي‌کند. ترامپ در ماه مه اشاره کرده بود که در صورتيکه ايران فعاليت هسته‌اي را آغاز کند، نتايج غيرقابل برگشت و سختي برايش خواهد بود. مي‌توان چنين برداشت کرد که ترامپ گزينه نظامي را در پيش گيرد و برنامه جنگ بولتون را اجرا کند. در چنين شرايطي، آمريکا از نيروهاي جدايي طلب کرُد در ايران، عرب‌هاي خوزستان و بلوچ‌هاي سيستان حمايت خواهد کرد و اسرائيل تاسيسات هسته‌اي ايران را مورد هدف نظامي قرار دهد. آشوب‌هاي ايران به کشورهاي منطقه از جمله بحرين، فلسطين، لبنان، عراق و غيره منتقل شده و تمامي اين تحولات، منجر به آغاز جنگ در منطقه و در نهايت جنگ جهاني ترامپ مي‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ايران آمريکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۴۸۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور در سوریه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در صحرای استان حمص منهدم کرد.

به گزارش مشرق، «یوری پوپوف» معاون مرکز هماهنگی روسیه در سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: حملات هوایی ارتش روسیه ۲ پایگاه تروریست‌هایی را که منطقه التنف در مرز سوریه با عراق و اردن را ترک کرده و در منطقه صعب العبور حومه شرقی استان حمص و منطقه العمور در این استان پنهان شده بودند، هدف قرار داد.

به گفته وی، در منطقه التنف روزانه ۹ مورد نقض حریم هوایی توسط جنگنده‌های «اف -۱۵»، تایفون، تاندربولت و هواپیماهای اطلاعاتی از نوع «ام سی ۱۲ دبلیو» که همگی متعلق به ائتلاف تحت سرکردگی آمریکا موسوم به «ائتلاف ضد داعش» هستند، ثبت شده است.

نظامیان آمریکایی به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش از سال ۲۰۱۴ میلادی برخی نواحی در مناطق جزیره و التنف سوریه را اشغال و در آنجا پایگاه‌های نظامی ایجاد کردند اما واقعیت‌های میدانی و اطلاعاتی بعداً تأیید کرد که این نظامیان از پایگاه‌ها به عنوان مرکزی برای حمایت از گروه های تروریستی در منطقه استفاده می کنند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • اتخاذ موضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای در همکاری‌ ایران و آژانس موثر است
  • کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز شد
  • آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌‌ای ایران
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد